Prethodni Sljedeći

Mike Tyson

Michael Gerard "Mike" Tyson
 

Rođen dana 30. lipnja 1966. godine. Bio je svjetski prvak u super - teškoj kategoriji i drži rekord kao najmlađi boksač koji je osvojio WBC, WBA i IBF naslove sa 20 godina, 4 mjeseca i 22 dana.

Pobijedio je prvih 19 borbi nokautom, a njih 12 već u prvoj rundi. Osvojio je WBC naslov 1986. godine nakon pobjede nad Trevorom Berbickom, nokautom u drugoj rundi. Godine 1987. Tyson je osvojio WBA i IBF naslove nad James Smithom i Tony Tuckerom.

Bio je prvi boksač u super-teškoj kategoriji koji je istovremeno ujedinio WBA, WBC i IBF naslove. Uspješno je obranio naslov devet puta. Kada je imao 22 godine Tyson je samo u meču protiv Michaela Spinksa zaradio preko 20 milijuna dolara.

Tijekom svoje karijere postao je poznat po svom napadačkom stilu, bio je jedan on najkarizmatičnih športaša. Kao boksač, već je bio među legendama.

Jedan od najvećih boksača svih vremena, ima i svoju nježniju stranu,a to je ljubav prema golubovima kojih ima više od 2 i pol tisuće. Tyson se smatra jednim od najboljih boksača u super - teškoj kategoriji svih vremena.

 

Mike Tyson - Boksački klub Sveti Duje Split