Prethodni

Damir Škaro

Damir Škaro
 

Rođen dana 2. studenoga 1959. godine u Zagrebu. Karijeru je počeo u dvorani na Trešnjevci, točnije rečeno na Knežiji, kraj raspela. Tog ljeta 1975. godine nije bilo sretnijeg 15-godišnjaka od Damira, kada mu se posrećilo da s vršnjacima iz 7. razreda ode na ljetovanje u Istru.

To je bilo odlučujuće za Damirovu športsku karijeru. Bio je povučen, šutljiv dječak, a uz to je išla urođena hercegovačka upornost, reklo bi se tvrdoglavost, nepopustljivost.

Njegov profesor Bradić bio je neobičan pedagog. Kad bi se dvojica dječaka posvađali ili potukli, izvadio bi iz svog kovčega dva para boksačkih rukavica, dao ih zavađenima, kratko objasnio pravila i pustio ih da se tuku.

Tako je i Damir navukao rukavice, čime je započela njegova boksačka priča.

Kada se vratio u Zagreb, otišao je trenirati kod velikana hrvatskog boksa Ivana Prebega na Trešnjevku.

Vitka stasa, čvrsta udarca i nadobudne naravi, osvajao je odličja u domaćim i svjetskim ringovima. Nastupio je na 3 olimpijade: Moskva, 1980. godine, Los Angeles, 1984. godine i Seoul, 1988. godine, gdje je osvojio brončanu medalju.

Boksom se aktivno bavio petnaest godina. U uspješnoj karijeri imao je ukupno 467 mečeva, od toga: 442 pobjede, 23 poraza i 2 neodlučna rezultata.

Damir Škaro - Boksački klub Sveti Duje Split