Prethodni Sljedeći

Jesse Willard

Jesse Willard
 

Jesse Willard rođen dana 29. prosinca 1881. godine na farmi indijanskog teritorija u Kansasu. U profesionalni ring ušao je 1911. godine.

Bio je velika nada među bijelim boksačima. Jesse Willard! Čovjek koji je u travnju 1915. godine srušio sedmogodišnju vladavinu Jacka Johnsona, prvog crnca na boksačkom krovu svijeta i osvojio naslov prvaka svijeta.

Willard je malo znao o boksu, a još manje mario je li prvak crnac ili bijelac. Bio je sretan na beskrajnim poljima i s divljim objesnim konjima. Bio je krotitelj divljih konja. Ljubav prema životinjama nikad ga nije napustila. Mnogi su poznavatelji boksa govorili, vidjevši kako je građen, da bi se trebao posvetiti boksu.

Jednog dana on je doista odlučio trenirati boks. Brzo je napredovao. No, već mu je bilo 29 godina kad se prvi put popeo u ring. Boksao je 12 godina. U 36 profesionalnih borbi imao je šest poraza. Kasnije su ga uspoređivali s talijanskim divom Primom Carnerom.

Naslov prvaka svijeta izgubio je u borbi s legendarnim Jackom Dempseyem 1919. godine. Sve do 1922. godine borio se na mnogim ringovima, a onda je prekinuo.

Otišao je u Kaliforniju sa suprugom Hatie. Mirno je živio i bavio se trgovačkim poslovima. Posljednju borbu imao je 1922. godine i izgubio nokautom od Luisa Firpa. Umro je dana 15. prosinca 1968. godine u 86. godini života.

Jesse Willard - Boksački klub Sveti Duje Split